Brand in hybride auto zorgt voor lange file bij Heinenoordtunnel tijdens ochtendspits

BARENDRECHT – De brandweer is vanochtend (Maandag 13 januari 2020) om 7:15 met spoed uitgerukt voor een melding van een voertuigbrand op de A29. De brandweer van Barendrecht alsook die van Heinenoord werden opgeroepen. De auto stond vlak na de uitgang van de Heinenoordtunnel in brand, ter hoogte van de Achterzeedijk. De vlammen sloegen uit de voorzijde van het voertuig.

Politie Hoeksche Waard: “Bestuurder reed halverwege de Heinenoordtunnel. Vervolgens zag hij rook, gevolgd door vlammen van onder de motorkap uitkomen. Bestuurder kon net op tijd zijn auto op de vluchtstrook tot stilstand brengen. Gelukkig is de bestuurder ongedeerd gebleven.

Elektrische auto

Het voertuig betrof een elektrische hybride auto, waardoor het blussen langer dan gewoonlijk duurde, zo stelt de brandweer. Elektrische en hybride auto’s hebben meer accu’s aan boord die het blussen bemoeilijken. In eerste instantie werden daarnaast 3 van de 4 rijstroken afgesloten. Verkeer richting Rotterdam liep ernstige vertraging op. Over een afstand van zo’n 15 kilometer stond het verkeer zo goed als stil, meldde Rijkswaterstaat.

Brandweer Barendrecht: “Bij een incident op de snelweg wordt er altijd vanaf twee zijden aangereden door de brandweer, omdat het bijvoorbeeld door filevorming moeilijk is voor de brandweer en andere hulpdiensten om het incident te bereiken. Op dit stuk van de A29 werden wij dan ook samen gealarmeerd met brandweer van Heinenoord. (…) Omdat er bij een elektrisch voertuig voor ons meer risico’s verbonden zijn aan de bluswerkzaamheden en het veilig stellen van het voertuig, duurde het incident iets langer dan gewoonlijk. 

Even voor half negen kon de snelweg weer volledig worden vrijgegeven, toen stond er echter al een lange file die langzaam aan verdween.

« | »