Parkiet vast aan visdraad in boom bij het Raaigras/Pinksterbloem in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De brandweer werd vanochtend (Vrijdag 21 februari 2014) om kwart voor tien gealarmeerd voor een ‘hulpverlening’ aan het Raaigras.

Ter plaatse bleek het te gaan om een ‘hulpverlening dieren’: een parkietje zat vast aan een visdraad dat in de boom hing. De boom stond langs het water bij de Pinksterbloem. De visdraad, inclusief blinker (nepvisje met haken), hing tussen de takken van de boom. De vogel leek met zijn pootje te zijn verstrikt in het draad.

Omdat de vrijwillige brandweerlieden uit Barendrecht geen materieel hadden om de vogel te bereiken is de ladderauto uit Rotterdam opgeroepen. Nadat deze in positie was gebracht naast de boom kon de brandweer het vogeltje snel bevrijden. De vogel is nog gecontroleerd en behandeld om vervolgens een poging te wagen zelf verder te vliegen. Omdat het er niet op leek dat dit ging lukken (zie video) is besloten de parkiet mee te nemen naar de kazerne. De dierenambulance zal zich verder gaan ontfermen over het beestje.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »