Politieauto, Barendrecht

BARENDRECHT – Zaterdagavond heeft er omstreeks 22:30 uur een vechtpartij plaatsgevonden aan de Jan Gilles Oemvliet. Op de kruising van de Jacoba Pompevliet met de Jan Gilles Oemvliet gingen twee groepen elkaar flink te lijf, volgens de politie is er over en weer geweld gebruikt.

Eén persoon werd tegen de grond gewerkt en tegen het hoofd geschopt. “Gelukkig heeft het slachtoffer zijn hoofd blijkbaar genoeg beschermd en stond gewoon weer op“, aldus een getuige.

Vechtpartij op straat

De politie kwam met meerdere wagens met spoed ter plaatse, maar kon geen aanhoudingen verrichten. Geen van de betrokkenen heeft namelijk aangifte gedaan. Getuigen geven aan te vermoeden dat er (veel) drank in het spel was. De politie heeft geen wapens aangetroffen, wel is er volgens buurtbewoners, door een onder invloed zijnde persoon, gedreigd met ‘schieten’. Er is geen (vuur)wapen gezien.

De vechtpartij komt een week nadat er ook al een vechtpartij plaats vond in dezelfde straat. Ook toen werd er gevochten tussen twee groepen. Een buurtbewoner zegt toen te hebben gezien dat er een mes is weggegooid.

« | »