Hond uit onderwater luchtbubbel gered in sluis langs Oude Maas

BARENDRECHT – Politie en brandweer zijn vanmiddag (Zaterdag 4 mei 2019) met spoed uitgerukt voor een melding van een dier in nood aan de Achterzeedijk. Ter hoogte van de trimbaan bleek een hond vast te zitten in een sluisje/duiker langs de Oude Maas.

De hond zat vast in de 5 meter lange ondergrondse buis vol water, maar bleek in een luchtbubbel vast te zitten. Brandweerlieden hebben het dier niet direct zelf in veiligheid kunnen brengen, daarom werd een duikploeg van de brandweer uit Capelle aan den IJssel gealarmeerd.

Update 23:00 uur: De hond die vanmiddag (Zaterdag 4 mei 2019) onder water vast kwam te zitten bij de Oude Maas maakt het goed, zo laat de eigenaresse weten. De hond was plots achter een eend aangegaan en zo, door de stroming van het water, in de buis terecht gekomen. Ze zijn zelf ook nog het water ingegaan, maar konden de hond al niet meer bereiken. Hierop is de brandweer ingeschakeld. “Mijn hond is alweer helemaal zichzelf en zet de boel alweer flink op stelten en kluift alweer aan haar spekstengel“, aldus het baasje.

Overleefd

Vlak voor aankomst van het duikteam kwam de hond toch uit de buis. Het dier, het zou gaan om een pitbull, werd direct uit het watertje gehaald door de brandweer. De hond kon nog op eigen poten staan en hoofd en staart bewegen, vlak nadat het dier uit het water was gehaald. De politie heeft het vervoer geregeld voor de eigenaresse en de hond.

Eerdere incidenten

In precies dezelfde duiker is vorig jaar al twee keer eerder een hond klem komen te zitten nadat het dier door de sterke stroming van het water in de buis werd gezogen. Van in ieder geval die twee gevallen is bekend dat de hond het ongeval niet heeft overleefd. Voor zover bekend zijn er sindsdien geen maatregelen genomen bij de duiker/sluis om dit soort incidenten te voorkomen.

« | »