Boosheid en verslagenheid nadat hond verdrinkt in waterbuis langs Oude Maas

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De brandweer is vanochtend (Zondag 11 maart 2018) rond kwart voor elf gealarmeerd voor een melding van een dier in nood langs de Oude Maas. Een hond ging tijdens het uitlaten water drinken langs de waterkant, vervolgens werd het dier door de sterke stroming gegrepen en verdween hij in een buis (duiker), zo vertelde de eigenaresse.

De vrouw ging snel naar het andere uiteinde van de buis, maar de hond kwam niet meer tevoorschijn. Het dier, zo bleek later, was vast komen te zitten in een afscheiding/obstakel in de tunnelbuis. Brandweerlieden hebben het dier uit de buis kunnen halen, maar pogingen om hem te redden bleken tevergeefs. De hond was al overleden.

Verslagenheid

De eigenaresse is de brandweer zeer dankbaar voor hun inzet en hulp. Tegelijkertijd heerste er verslagenheid door het overlijden van de hond. De vrouw vraagt zich af waarom hier geen waarschuwingsborden staan, de combinatie van de sterke stroming en obstakels in de buis maken het tot een gevaarlijke locatie: “Hier had ook een kind klem in kunnen komen te zitten“. De locatie van het ongeval valt binnen een losloopgebied voor honden.

Hulp

Een hardloper heeft de vrouw in eerste instantie geprobeerd te helpen, ze was alleen toen het ongeval gebeurde. Vervolgens is de brandweer gebeld en is deze (nadat de melding werd opgeschaald) met spoed ter plaatse gekomen. De hond is overgedragen aan de dierenambulance, zij zullen in overeenstemming met de eigenaresse zorg dragen voor een waardig afscheid.

Foto’s en video

Video van de stroming richting de inlaat van de buis:

« | »