Ongeluk op Carnisser Baan met personenbus Stichting IJsselmonde-Oost: Alle inzittenden met de schrik vrijgekomen

BARENDRECHT – Politie, brandweer, ambulances en de traumahelikopter werden vanochtend (Donderdag 6 december 2018) rond 11:00 uur gealarmeerd voor een ongeval met mogelijk letsel op de Carnisser Baan. Hier had vlakbij de GROEN rotonde een eenzijdig ongeluk plaatsgevonden met een personenbus van Stichting IJsselmonde-Oost.

De stichting meldt dat er 5 personen in de bus zaten: “Allen cliënten van stichting IJsselmonde-Oost. De chauffeur was een medewerker van de stichting.” De bus kwam op zijn kant terecht, op het gras tussen de sloot en autoweg van de Carnisser Baan.

Geen letsel

Stichting IJsselmondse-Oost: “Nadat de inzittenden uit de bus werden bevrijd en de ambulancedienst ter plekke kwam, zijn alle inzittenden door het ambulancepersoneel onderzocht. Op basis van dat onderzoek mochten 4 inzittenden naar huis. Daar zijn zij opgevangen door de medewerkers van de stichting om van de schrik te bekomen.” De chauffeur en één andere inzittende kregen het advies om zich nader te laten onderzoeken in het ziekenhuis. “Gelukkig werd in het ziekenhuis geen letsel geconstateerd. Ook deze mensen zijn door de organisatie opgevangen“, aldus de stichting.

IJsslmondse-Oost geeft aan dat het een eenzijdig ongeval betrof en dat de personenbus in prima staat verkeerde. De personenbus was drie maanden geleden nog via de APK goedgekeurd. “St. IJsselmonde-Oost wil de betrokken hulpdiensten bedanken voor de adequate manier waarop is gereageerd. De stichting wil met name de medewerkers van Carglass bedanken, die hielpen bij het bevrijden van de inzittenden uit de verongelukte bus.

De weg tussen de GROEN rotonde richting bedrijventerrein Vaanpark is enige tijd afgesloten geweest voor het onderzoek door de politie.

Foto’s: Ingezonden & Politie Barendrecht

« | »