Politie motoragent op de A29, Barendrecht

Een 22-jarige man uit Belgie is gisteren (Vrijdag 28 september 2018) na een lange achtervolging vanaf Barendrecht aangehouden in het Belgische Wuustwezel. De man reed vlak daarvoor vanuit Belgie richting Rotterdam toen hij in bij Numansdorp een verkeerscontrole probeerde te omzeilen.

Politie: “Een van de agenten gaf de bestuurder van een auto met een Belgisch kenteken een volgteken. De bestuurder leek daaraan gehoor te geven, maar toen de agent de afslag nam, bleef de auto toch op de A29 rijden. Daar ging hij er met hoge snelheid vandoor.”

Inrijden op motoragent

Een andere motoragent zette opnieuw de achtervolging in, maar de automobilist probeerde tot twee keer toe op deze motoragent in te rijden. De agent voelde zich daarbij genoodzaakt om te schieten. “Dat bracht de bestuurder nog niet tot stoppen, hij week wel uit en ging ervandoor”, aldus de politie.

Vaanplein

Ter hoogte van knooppunt Vaanplein bij Barendrecht (A29 -> A15), deed de verdachte nóg een poging de motoragent aan te rijden. Daarna reed hij met hoge snelheden van de A15 naar de A16. Hij reed door Brabant en zette koers naar België. Uiteindelijk kon de auto bij Wuustwezel in Belgie worden klemgereden.

Politiecollega’s van de eenheid Zeeland-West-Brabant en uit Belgie verleenden bijstand. De man en de 24-jarige bijrijdster uit Haaltert werden aangehouden. De politie-eenheid Rotterdam onderzoekt de zaak.

Artikelfoto: Archieffoto van een motoragent op de A29

« | »