Politieauto, Barendrecht

BARENDRECHT – De politie heeft vannacht (Donderdag 20 september 2018) twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een woninginbraak aan de Wagemaker-Akker in Barendrecht.

De twee Rotterdammers (23 en 24 jaar oud) konden in de buurt worden aangehouden na een tip van een getuige.

Aan de voordeur rommelen

Een buurtbewoner over de inbraakpoging: “Vannacht rond twee uur is aan de Wagemaker-Akker in de wijk Vrijheidsakker een poging gedaan tot inbraak. Twee mannen waren bezig een slot van een voordeur te forceren.” Een buurman hoorde dat geluid, keek naar buiten en zag de mannen aan een voordeur rommelen van bewoners die op dat moment niet thuis waren. De politie werd direct ingeschakeld, maar de mannen vertrokken ook op datzelfde moment.

Aanhouding

De politie is ter plaatse gekomen en heeft de wijk doorzocht. De melder kon de agenten een duidelijk signalement van de twee mannen geven. Na een korte zoekactie werd het tweetal in een auto aangetroffen in de wijk richting Smitshoek.

De politie heeft bevestigd dat de mannen zijn aangehouden. Ze waren in het bezit van (inbrekers)gereedschap. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de woninginbraak aan de Wagemaker-Akker.

« | »