Hennepkwekerij ontdekt aan de Hoefslag en Geitenburg in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Na de eerdere berichtgeving over meerdere ontdekte hennepkwekerijen is het deze week opnieuw raak met opgerolde hennepkwekerijen. Het Team Openbare Orde en Veiligheid (OO&V) Barendrecht heeft vandaag (Woensdag 4 december 2013) weer twee hennepkwekerijen ontdekt en ontruimd.

De eerste werd ontdekt aan de Hoefslag en bestond uit een kwekerij van in totaal 228 planten. De hennepkwekerij is direct ontruimd in verband met mogelijk brandgevaar. Enkele uren later werd de volgende kwekerij ontdekt, deze bevond zich aan de Geitenburg. Bevond, want ook deze hennepkwekerij is direct ontruimd mede omdat er volgens OO&V sprake was van acuut brandgevaar. In deze kwekerij stonden 450 hennepplanten.

Volgens de Barendrechtse Wijkagent C. van de Merbel staat het totaal aantal opgerolde hennepkwekerijen hiermee voor het jaar 2013 op 18. Voor zover bekend is dit een jaarrecord.

Benieuwd naar hoe je een kwekerij in je omgeving kunt herkennen, wat de gevaren er van zijn en hoe je dit bij de politie kunt melden? Lees dan eens ons eerdere artikel over opgerolde hennepkwekerijen terug.
Fotograaf: OO&V Barendrecht, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »