Traumahelikopter

BARENDRECHT – [Update + Video Update] De verkeersdienst van de politie is op zoek naar een automobilist die zondagavond betrokken was bij een aanrijding op de A15.

Aanrijding

Rond half tien ontstond er een kop-staart botsing op de A15. Hierbij was een rode Renault Megane betrokken. Deze reed direct na de aanrijding, waarbij auto’s lakschade opliepen, door. Eén van de auto’s die betrokken was bij de aanrijding reed achter de auto aan. Hij dwong het rode voertuig tot stoppen ter hoogte van de afrit Barendrecht.

Hier ontstond een woordenwisseling waarbij er twee personen uit de achtervolgende auto stapten. Op enig moment reed de Renault Megane weg waarna de bijrijder van het andere voertuig aan de kant moest stappen. Hij stapte hierbij op de snelweg.

Een auto die op dat moment passeerde kon de 22-jarige Rotterdammer niet meer ontwijken. Hij viel en brak hierbij zijn enkel. Ambulancepersoneel heeft hem naar een ziekenhuis gebracht.

Getuigenoproep

De politie onderzoekt wat er exact gebeurd is. Om hier een beeld van te krijgen willen agenten graag in contact komen met de op bestuurder van de rode Renault Megane. Bent of kent u deze bestuurder die zondagavond rond 20 over negen over de A15 richting Barendrecht reed? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.

Update: Ongeluk

Voor dit ongeluk op de A15 ter hoogte van Smitshoek werden vele hulpdiensten opgeroepen. Dit betrof twee ambulances, meerdere brandweervoertuigen en de traumahelikopter. De politiehelikoper heeft ook nog over het ongeval gevlogen. Bij de aanrijding zouden, volgens 112-rijnmond, auto’s betrokken zijn geweest die meereden in de ere-stoet ter nagedachtenis van de verongelukte Paul Walker . Acteur uit de film The Fast and the Furious die is omgekomen bij een auto-ongeluk in Los Angeles.

Update: Videobeelden ongelukken

In een video op YouTube, gefilmd door iemand die mee reed in de ere-stoet, zijn beide ongevallen op de A15 te zien. In onderstaande video is het eerste ongeval ter hoogte van Smitshoek te zien rond 1:48 en het tweede incident ter hoogte van de Dierensteinweg op 2:27.
Video: Ben Sonneveld, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »