Politieauto

ROTTERDAM / BARENDRECHT – Agenten hielden in de nacht van zaterdag op zondag zes mannen aan, nadat zij op een parkeerterrein in Barendrecht met elkaar op de vuist gingen. Een van de mannen reed in een auto zonder portier.

Rond 4 uur krijgt de politie de melding dat een aantal mannen achter elkaar aan zit op de Huniadijk in Rotterdam. Er was een knal gehoord. Om poolshoogte te nemen rijden agenten er gelijk naartoe.

Auto zonder portier

Ondertussen, kort na de melding, ziet een andere agent een auto rijden zonder portier. Hij volgt de auto en ziet hem naast een andere auto stoppen op het parkeerterrein van een fastfoodketen in Barendrecht. Alle inzittenden van beide auto’s stappen uit en gaan vrijwel direct met elkaar op de vuist. Ze raken niet gewond. De politie houdt alle zes mannen aan.

(Gezien de locatie gaat het hier vermoedelijk om een parkeerplaats op bedrijventerrein Reijerwaard in Barendrecht, red).

Portier gevonden

Op de Huniadijk, waar agenten inmiddels zijn gearriveerd om poolshoogte te nemen, vinden de politiemedewerkers het ontbrekende portier. De in Barendrecht aangehouden mannen zijn waarschijnlijk dezelfde mannen die hier eerder achter elkaar aan zaten. Hoewel op de locatie een knal was gehoord, vinden de agenten geen aanwijzingen dat er geschoten is.

Onderzoek

Vier verdachten zijn heengezonden na verhoor. Zij mogen zich later verantwoorden bij de rechter. Twee Rotterdammers van 28 en 22 jaar zitten nog vast voor verder onderzoek.

« | »