Uitslaande brand in leegstaand pand aan de Noldijk, beperkte hoeveelheid asbest vrijgekomen

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer werd gisteravond (Zaterdag 3 februari 2018) om half tien gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Noldijk (thv de Ziedewijdsedijk). Het betreffende (sloop)pand staat momenteel leeg, maar wordt regelmatig gebruikt door een hondentrainingen vereniging. Er waren op het moment van de brand geen mensen of dieren in het pand.

De brand is enige tijd uitslaand geweest, maar na aankomst van de brandweer was het vuur snel onder controle: “Door een snelle binnenaanval en blussing met 3 o-bundels hadden we de brand rap onder controle.” Een grote rookwolk trok hierdoor over de Noldijk.

Nablussen

Om de brand volledig te kunnen blussen zijn diverse sloopwerkzaamheden verricht: “Omdat de brand tussen verschillende vloerdelen zat, hebben we het nodige sloopwerk moeten verrichten. Bij de brand is een beperkte hoeveelheid asbest vrijgekomen.” Om 23:10 uur gaf de brandweer het sein “incident meester“, daarna zijn ze nog tot na middernacht op locatie geweest.

Asbest

De Veiligheidsregio laat over de vrijgekomen asbest weten: “Dit is gelukkig tot de directe omgeving van de schuur beperkt gebleven en ligt niet op de weg. De brandweer heeft het overgedragen aan de gemeente en het terrein is afgezet.

Een oorzaak van de brand is niet bekend, maar een omwonende vermoedt dat er ‘weer jongeren in het gebouw droog aan het chillen waren’ en mogelijk een vuurtje hebben gestookt.

Vanwege de langdurige inzet van beide Barendrechtse tankautospuiten (‘middelbrand‘), hebben vrijwilligers van brandweer Rotterdam-Zuid de kazerne van Barendrecht herbezet.

Artikelfoto: Ingezonden
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »