Tram schept auto aan de Avenue Carnisse/Elzenwede in Barendrecht (Carnisselande)

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanmiddag (Zaterdag 26 oktober 2013) om één uur werd een ambulance met spoed opgeroepen voor een incident aan het Middeldijkerplein. Later bleek dat het incident had plaatsgevonden op de kruising van de Avenue Carnisse met de Elzenwede/Meerwedesingel.

Ter plaatse bleek het te gaan om een auto die vol in de zijkant was geraakt door een tram. De ambulance was snel ter plaatse en heeft een man en een meisje gecontroleerd die in de auto zaten. Deze konden gelukkig na enige tijd weer uit de ambulance komen zonder ernstig letsel: een geluk bij een ongeluk.

De voorkant van de tram was behoorlijk toegetakeld, enkel onderdelen kwamen los, maar verder bleef de schade beperkt tot krassen. De auto heeft het er minder goed vanaf gebracht. Volgens de trambestuurder heeft hij de auto over de breedte van de weg meegesleept. De auto stond na het ongeval inderdaad schuin aan de verkeerde kant van de weg. Nadat de tram achteruit is gereden was de schade aan de auto pas goed zichtbaar: over de gehele zijkant was deze ingedeukt. Bij het verplaatsen van de auto werd het ook duidelijk dat het één en ander aanliep bij de wielen.

De politie en RET ongevallendienst is eveneens ter plaatse geweest. Deze hebben geassisteerd bij het verplaatsen van de voertuigen en het afhandelen van de schade. Reizigers in de gestrande trams hebben de laatste honderd meter naar het Middeldijkerplein en verder moeten lopen.

Het is niet de eerste keer dat er op precies dit kruispunt een ongeluk met een auto en tram heeft plaatsgevonden.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »