Politie Barendrecht traceert bespugers van politieauto dankzij tip

BARENDRECHT – De politie heeft dankzij een anonieme tip kunnen traceren wie afgelopen zaterdag hun politiebusje heeft bespuugd tijdens een medische noodsituatie in Barendrecht. De politie heeft twee minderjarigen kunnen achterhalen als de veroorzakers van de bespuugde politieauto: “De wijkagenten hebben een stevig gesprek gehad en hebben alle vertrouwen op de verdere aanpak door hun ouders!“, aldus politie Barendrecht.

Wijkagenten hebben na de melding bij ‘Meld Misdaad Anoniem’ over een mogelijke dader een aantal huisbezoeken afgelegd in Barendrecht. Deze tip bleek ze op het juiste spoor te zetten en wist ze te herleiden naar de twee minderjarigen.

Spuugincident

Afgelopen zaterdag kwam de politie met spoed assisteren bij een ernstige medische noodsituatie aan de Standerdmolen. De politieauto heeft zo’n 3 kwartier bij dit incident gestaan en bleek in die tijd door iemand te zijn bespuugd. De politie reageerde via Facebook boos en vol onbegrip op het incident.

Een (extra) positieve afsluiting van het opvallende incident: Agenten van de lokale politie kregen vanmiddag (Dinsdag 16 januari 2018) op het bureau een taart bezorgd (zie foto). De taart was afkomstig van de familie uit de wijk Molenvliet waar agenten hulp aan het verlenen waren toen hun auto werd bespuugd: “De betrokken collega’s zijn gebeld en gaan aankomende nacht, tussen alle meldingen door, van de taart eten. Zij waren blij met bovenstaand nieuws…” , aldus één van hun collega’s.

« | »