Vier containerbranden aan de Kruidentuin, Gouwe, Marijkesingel en Schoener in een uur tijd

BARENDRECHT – De vrijwilligers van brandweer Barendrecht moesten gisteravond (Donderdag 16 november 2017) in korte tijd vier keer in actie komen voor een melding van een brand. In alle gevallen ging het om (afval)containers die in brand waren gestoken.

De eerste melding om 21:15 uur betrof een container in brand aan de Kruidentuin. Tegenover de MFA en naast een huisartenpraktijk bleek een afvalcontainer in brand te staan tegen een bosschage. Gebruikers van de MFA, die de brand hebben gezien en de brandweer hebben gebeld, zijn het vuur zelf gaan blussen met behulp van een brandslang uit de MFA.

Meer containers

Vlak nadat de brand was geblust kon de brandweer om 21:37 uur door naar opnieuw een containerbrand. Aan de Gouwe, op steenworp afstand van de Kruidentuin, stond een container in brand tegen de gevel van een gebouw. Minuten later bleek er weer een container in brand te zijn gestoken aan de Marijkesingel ter hoogte van de Driesprong, deze container is de afgelopen maanden al vaker in brand gestoken.

Vrijwel tegelijkertijd kreeg de brandweer een melding van een containerbrand op het schoolplein van De Tweemaster aan de Schoener. Nadat de brand aan de Marijkesingel was geblust heeft de brandweer rond tien uur de containerbrand aan de Schoener geblust.

Politie

Vanwege de recente brandstichtingen in en om het centrum van Barendrecht werken politie en brandweer nauwer samen. Volgens getuigen zijn er bij de MFA een aantal personen staande gehouden door de politie, “maar er was geen bewijs“, aldus de melder van de eerste brand aan de Kruidentuin. De politie zou alleen de gegevens van de personen hebben genoteerd.

Update: De politie laat weten dat er (nog) geen verdachten zijn aangehouden voor de brandstichtingen.

Update: De gemeente Barendrecht heeft vanmiddag (Vrijdag 17 november 2017) laten weten zowel ‘zichtbaar als minder zichtbaar’ te handelen naar aanleiding van de recente brandstichtingen: “Wij zijn daar als gemeente, politie en Veiligheidsregio zowel zichtbaar als minder zichtbaar mee bezig. U kunt ons helpen! Hoe? Door alle verdachte situaties te melden bij de politie via 112

Artikelfoto door: Brandweer Barendrecht

« | »