Doodgeschoten man had hennepkwekerij in woning aan de Polkastraat

BARENDRECHT – In de nacht van dinsdag op woensdag werd een man uit Barendrecht doodgeschoten aan de Langenhorst in Rotterdam. Het slachtoffer, de 41-jarige Zeki Yumuşak, blijkt de eigenaar te zijn geweest van een woning in de Polkastraat. Volgens meerdere omwonenden gaat het om de woning waar in april van dit jaar een hennepkwekerij werd ontdekt en ontmanteld.

De politie is gistermiddag (Woensdag 26 juli 2017) opnieuw met 8 man naar de woning gegaan. In de woning heeft onderzoek plaatsgevonden en agenten hielden een buurtonderzoek bij omwonenden. De man laat een vrouw en twee jonge dochters na, zij wonen al geruime tijd elders.

Woning

Hij was professioneel bewaker en beveiliger en volgens bronnen ook actief in het criminele circuit. De politie houdt alle opties open, maar zegt dat het niet waarschijnlijk is dat Yumusak om politieke redenen om het leven is gebracht“, aldus de NOS. De man vertelde buren dat hij de woning verhuurde aan anderen, maar er was nooit iemand in de woning. Alleen de man zelf was af en toe aanwezig. Yumuşak heeft in gesprekken met omwonenden laten weten miljoenen te bezitten.

De woning stond sinds kort te koop. De politie heeft gistermiddag (Woensdag 26 juli 2017) het verkoopbord weggehaald. Ook op de website en Facebookpagina van de makelaar is de woning inmiddels weer verwijderd.

Onderzoek

De politie is een groot onderzoek begonnen naar de gewelddadige dood van de 41-jarige man uit Barendrecht. Woensdagochtend rond 00.05 uur kreeg de politie een melding dat er een zwaargewonde man zat in een auto aan de Langenhorst in Rotterdam. Hulpverleners vonden daar de gewonde man die overgebracht werd naar het ziekenhuis. Daar overleed het slachtoffer niet veel later.

Op de Langenhorst begon direct een groot onderzoek. Met die bevindingen is het Team Grootschalig Onderzoek verder gegaan. De politie zoekt getuigen die iets gezien hebben of weten van het incident. Zij kunnen bellen naar 0900-8844. Anoniem melden kan ook op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.

Foto: Politie gaat de woning binnen waar de hennepkwekerij werd aangetroffen (april, 2017)

« | »