Politieauto

BARENDRECHT – [Update] De politie kon gisteravond (Zaterdag 15 juli 2017) drie verdachten aanhouden voor een inbraak aan de Voordijk in Barendrecht. Een alerte melder zag de inbraak in een woning en belde de politie.

Agenten zagen het voertuig met de verdachten rijden op de Strevelsweg in Rotterdam en kon het drietal aanhouden.

Oud-Beijerland

Ruim een uur voordat de inbraak in Barendrecht plaats vond had de politie al een tip ontvangen over de verdachten. Een bewoonster van de Stougjesdijk in Oud-Beijerland zag gisteravond (Zaterdag 15 juli 2017) rond 21:30 uur drie mannen in een voertuig rijden die zich verdachten gedroegen. “De inzittenden reden iets te vaak langs met interesse voor de woningen. Op het aanspreken zelf reageerde het drietal niet echt vriendelijk maar zorgde er wel voor dat ze weg reden. 112 werd gebeld en het voertuig bleek voor ons ‘controle waardig’“, aldus de politie. Het voertuig werd niet meer aangetroffen.

De verdachten die op de Strevelsweg zijn aangehouden voor de inbraak reden in hetzelfde voertuig als de verdachten in Oud-Beijerland. De inzittenden zijn aangehouden.

Update 17 juli

Politie Barendrecht schrijft het volgende over het incident: “Eén van de getuigen stond buiten te roken toen hij glasgerinkel hoorde bij een woning. Op dat moment kwam ook de tweede getuige aangelopen. Beiden besloten te wachten om te kijken wat er zou gebeuren. Vervolgens zagen ze iemand uit de tuin van de woning komen en in een auto stappen. De auto reed hierna een doodlopende straat in.

Hierop zijn ze bij de woning gaan kijken en zagen ze dat er ingebroken was. Gelijk hebben ze de politie gebeld en zijn ze op de uitkijk gaan staan. Ze zagen de auto weer langsrijden en gaven het merk, type en kenteken door aan de meldkamer. Ook vertelden ze welke kant de auto opreed. De meldkamer verspreidde een bericht met dit voertuig en kenteken gelijk met alle politie-eenheden op straat.

Een paar minuten later konden de verdachten op Rotterdam-Zuid aangehouden worden door de collega’s van Charlois. Dit voornamelijk door het maken van de goede melding door de getuigen.

De verdachten zitten nog vast. De zaak is in behandeling bij de recherche.

 

« | »