Lithiumbatterij van profielwerkstuk in brand gevlogen, deel Calvijn Groene Hart korte tijd ontruimd

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanochtend (Vrijdag 23 juni 2017) heeft er op het Calvijn Groene Hart aan de Haarspitwei een brandje plaatsgevonden. Door onbekende oorzaak vatte een lithiumbatterij vlam tijdens het werken aan een profielwerkstuk, het vuur kon snel worden gedoofd door de begeleider. Vanwege de stank en uit voorzorg voor mogelijk schadelijke stoffen is een deel (C3-vleugel) van het gebouw ontruimd.

De brandweer werd vervolgens ingeschakeld om een nacontrole uit te voeren. Er werden geen verhoogde waardes gemeten, het pand is geventileerd.

Gevaar

De brandweer heeft samen met een adviseur gevaarlijk stoffen een nacontrole uitgevoerd. Zij hebben geconstateerd dat er geen schadelijke concentraties zijn vrijgekomen en er geen sprake was van een gevaarlijke situatie voor leerlingen en personeelsleden“, aldus het Calvijn. De brandweer laat weten dat de school het incident prima heeft afgehandeld.

Onderzoek

De omliggende lokalen konden snel weer in gebruik worden genomen, alleen het lokaal waar de brand plaats vond bleef buiten gebruik. Vanwege de onbekende brandoorzaak zijn ook een brandonderzoeker en een adviseur gevaarlijke stoffen ter plaatse gevraagd. Zij hebben ter plaatse onderzoek gedaan.

« | »