Politieauto

BARENDRECHT – De politie heeft vanavond (Donderdag 13 april 2017) 5 verdachten aangehouden voor (poging tot) fietsendiefstal in Barendrecht. Oplettende burgers maakten melding van een fietsendiefstal in Smitshoek. Ter plaatse konden agenten rond zeven uur vanavond (Donderdag 13 april 2017) direct één persoon aanhouden nadat deze op heterdaad was betrapt.

Een kleine 20 minuten later liet de politie weten nog twee andere verdachten te hebben aangehouden die waren gevlucht. Later op de avond bleek dat er nog eens 2 verdachten zijn aangehouden. In totaal zijn daarmee 5 verdachten aangehouden voor de (poging tot) fietsendiefstal.

Achtervolging

Een getuige, die op dat moment bij de fitness was, heeft laten weten dat de diefstal plaats vond op het terrein van VV Smitshoek. Toen de dieven werden betrapt gingen ze er met één fiets vandoor, een tweede fiets bleef achter. Vanaf die locatie is de achtervolging ingezet door een aantal mensen en kon de dief enkele honderden meters verderop worden aangehouden. Vervolgens werd de politie ingeschakeld. De 4 anderen zijn aangehouden in de omgeving van de Slinge op Rotterdam Zuid, zo weet de getuige te vertellen die samen met de politie de omgeving is gaan uitkammen.

De gestolen fiets is terug gebracht bij de rechtmatige eigenaar.

« | »