Politiehelikopter

BARENDRECHT – De politie heeft vannacht (Donderdag 13 april 2017) rond kwart over twee een 24-jarige Fransman aangehouden. Na een korte achtervolging bleek hij in zijn auto tien kilo cocaïne en vijftien kilo hennep te vervoeren. Een tweede inzittende wist te ontsnappen.

De politiehelikopter heeft ongeveer een half uur lang geholpen om naar de man te zoeken. Dit gebeurde boven de wijken Vrouwenpolder en Molenvliet. Agenten in auto’s met gedimde lichten zochten ondertussen ook de wijken af.

Gevlucht

Medewerkers van de Dienst Infra van de Landelijke Eenheid zagen de Franse BMW omstreeks 01.00 uur rijden op de A15 richting Ridderkerk. Kort voor de parkeerplaats Portland gaf de politie de Franse bestuurder een volgteken en het leek er even op dat hij zou volgen naar de verzorgingsplaats. Maar op het laatste moment draaide de auto weer de A15 op en ging er met hoge snelheid vandoor waarna de politie de achtervolging inzette.

10 kilo cocaïne en 15 kilo hennep

De achtervolging eindigde in een doodlopende weg in Barendrecht. Daar kon de bestuurder worden aangehouden (Beltmolen). De bijrijder slaagde er echter in om te ontkomen. Een zoektocht in de buurt (wijken Molenvliet en Vrouwenpolder) leverde niets op. In de kofferbak trof de politie tien kilo cocaïne en vijftien kilo hennep aan.

De verdachte bleek later ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politie stelt een nader onderzoek naar de herkomst van de verdovende middelen.

Gisteravond

Gisteravond (nacht van 11 op 12 april) vloog de politiehelikopter ook al rond boven Barendrecht (rond 5:45 – 6:30 uur). Dat had toen waarschijnlijk te maken met een grote anti-terreuroefening van de hulpdiensten in de Rotterdamse Waalhaven. Het grotere/zwaardere model politiehelikopter vloog toen zonder licht enige tijd boven Barendrecht alvorens richting de Waalhaven te gaan.

« | »