Thalys ontruimd door vallende platen spoortunnel Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanmiddag (Zondag 11 augustus 2013) rond half drie is het treinverkeer in de spoortunnel in Barendrecht stilgelegd. De NS liet via NS.nl weten dat de problemen werden veroorzaakt door een seinstoring, maar dit bleek niet het geval.

In de spoortunnel van Barendrecht zouden platen naar beneden zijn gekomen, hierdoor is besloten al het treinverkeer (negen sporen) stil te leggen. Een Thalys die onderweg was naar Amsterdam kwam met honderden reizigers stil te staan vlak voor de ingang van de spoortunnel. ProRail heeft hierop de trein geëvacueerd en reizigers verder vervoerd met bussen. Even voor vijf uur zijn de laatste reizigers met de bus richting Amsterdam vertrokken. Reizigers kregen ter plaatse drinken aangebonden van het ProRail personeel.

Enkele reizigers hadden ondertussen al eigen vervoerd geregeld. Zo was er een groep toeristen afkomstig uit Los Angeles die eigenlijk geen tijd hadden om te wachten. Na een verblijf in Parijs zouden ze met de Thalys naar Amsterdam gaan om vervolgens op een cruise richting de Middellandse Zee te gaan. Deze reizigers hebben eieren voor hun geld gekozen en zelf een taxi geregeld.

Het is nog niet bekend wat er precies in de tunnel is gebeurd. ProRail onderzoekt de schade en voert indien nodig herstelwerkzaamheden uit.

Een foto op Twitter van een reiziger:

 
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »