Amsterdammer (29) op heterdaad aangehouden voor inbraakpoging Leeuwenburg

BARENDRECHT – Agenten hielden vrijdagavond 23 december een man aan na een poging inbraak in een woning aan de Leeuwenburg thv de Wolvenburg. Rond 20:30 uur gingen agenten af op een melding dat er geprobeerd was in te breken in een woning aan de Leewenburg te Barendrecht door drie of vier daders.

Pas drie kwartier later (21:15) maakte de politie in een opsporingsbericht een signalement van een gezochte verdachte bekend. Een zoekactie was toen nog gaande in de wijk.

Slot geforceerd

De inbrekers forceerden het slot in een poging om via de achterzijde de woning binnen te komen. Toen zij werden betrapt en achtervolgd door bewoners sloegen ze op de vlucht. Agenten zagen een man de achtertuin uitrennen en hebben de achtervolging in gezet. De man werd gepakt. In zijn vlucht gooide de man een schroevendraaier en een tas weg. In de tas bleek later een flinke verscheidenheid aan inbrekerswerktuigen te zitten.

Onderzoek

Agenten wisten de 29-jarige man uit Amsterdam aan te houden. In zijn binnenzak had verdachte een grote ‘flipper’ zitten. In de achtertuin werd nog een schroevendraaier en een busje pepperspray aangetroffen. Alles is in beslag genomen. Het onderzoek naar de andere verdachten loopt nog.

De politie heeft gisteravond (Vrijdag 23 december 2016) met meerdere eenheden de omliggende wijken doorzocht. Ook werd er een buurtonderzoek gestart. Op enig moment (21:45) leek hierbij sprake van een concrete tip toen meerdere wagens zich naar de Kastanjehout spoedde. Hier werd niemand meer aangetroffen.

Verdachte situatie? Bel 112!

Inbrekers pieken tijdens de feestdagen. Geef inbrekers geen kans. Neem voorzorgmaatregelen en meldt altijd verdachte situaties. Ziet u iets dat u niet vertrouwt, zoals verdachte personen of vreemde auto’s, bel dan altijd de politie. Op het moment dat u het ziet kan dat via 112. Bedenkt u achteraf dat iets toch wel vreemd was, bel dan 0900-8844. “Het helpt al enorm als u bijvoorbeeld het kenteken van een verdachte auto en/of het signalement van een verdachte persoon aan ons doorgeeft“, aldus de politie.

Foto’s: Politie ter plaatse bij de woninginbraak aan de Leeuwenburg

« | »