Video: Politie(hond) en omstanders overmeesteren verwarde man in tankstation Portland

BARENDRECHT – [Video] Gisterochtend (Donderdag 8 december 2016) publiceerde de politie van het Basisteam Oude Maas een verhaal op Facebook over een heftige inzet met een gewelddadige verwarde man. Een agent (hondengeleider) ging afgelopen dinsdagochtend vroeg op een melding af van een verwarde man bij het benzinestation Shell Portland (A15): “Tegen vijf uur krijgen we een melding binnen dat een verwarde man binnen is komen lopen bij benzinestation Portland. Hij lijkt onder invloed en wil de zaak niet verlaten, wel hindert hij het personeel en valt klanten lastig.

Vanmiddag werd een video van het heftige incident gepubliceerd op een Facebook pagina voor vrachtwagenchauffeurs, bekijk hier de video.

Verwarde man

Een deel van het verhaal door Politie Basisteam Oude Maas: “Een van onze hondengeleiders komt samen met zijn diensthond Rakker ter plaatse. In eerste instantie blijft Rakker in de auto, de collega spreekt de man aan maar krijgt geen contact. De man heeft blijkbaar onze meldkamer aan de lijn, maar herkent de collega niet als politieagent. Verbaal lukt het niet de man naar buiten te krijgen, fysiek lukt het ook niet, dus Rakker mag de auto uit om mee te helpen.

Ook samen lukt het niet, de man voelt zich blijkbaar in het nauw gedreven en pakt een tray met flessen ruitensproeiervloeistof en tracht deze naar de collega te gooien. Deze kiest door deze bedreiging voor het inzetten van Rakker, die de man, door zijn wilde gespartel niet goed te pakken krijgt. Inmiddels ligt de vloer vol met ruitensproeiervloeistof en probeert de man met een winkelkarretje Rakker van zich af te houden, deze wordt door onze collega over het karretje heen geholpen en heeft uiteindelijk beet. De man verzet zich hevig en enkele omstanders helpen de man in glijpartij, naar buiten te krijgen.

Onze collega schakelt zijn noodknop in en van de meldkamer volgt het bericht spoedassistentie. Het gebrek aan winterbanden haalt behoorlijk de vaart uit onze rit, sirene en zwaailicht laten het overige verkeer rekening met ons houden. We doen ons best om zo snel mogelijk onze collega te ontzetten. De frustratie en angst voor zijn welzijn giert door onze aderen, we komen er aan!

Voor de winkel treffen we een stapel mensen aan, Rakker hangt in de man zijn schouder, de collega fixeert zijn hoofd en er zijn ongeveer drie omstanders nodig om hem tegen de grond te houden. Rakker had eindelijk goed beet en heeft moeite met het loslaten van de man, die nog altijd niet door heeft dat verzet hem niet helpt. Ik neem de controle op de benen van de man over van de bouwvakker die onze collega hielp. De man grijpt deze kans aan om wild naar ons te trappen. Met veel kracht en verzet weten we hem in de handboeien te krijgen en in onze bus te leggen.

Lees hier het volledige verhaal van de politie.

Video

« | »