Brandstichting bij clubhuis Fietscrossclub Barendrecht op de Bongerd

BARENDRECHT – Gistermiddag (Dinsdag 6 december 2016) rond drie uur werd de brandweer gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Dierensteinweg. Er bleek brand te zijn gesticht bij het clubhuis van Fietscross Club Barendrecht (FCCB) op sportpark de Bongerd.

FCCB woordvoerder Frans van Haaren: “Dit maal werd er brand gesticht in het clubhuis dat geblust werd door de brandweer nadat men met behulp van een kettingzaag de boel moesten openleggen. Het aanrichten van schade en vuurwerk van een groep jongeren was de oorzaak.

Schade

Door de inzet is het herentoilet in het gebouw onbruikbaar geworden. Ook heeft de club verdere maatregelen genomen: “Alle waardevolle spullen zijn door ons meegenomen en veilig gesteld.” Snoepjes en koekjes worden niet meer verkocht tijdens de trainingsavonden. FCCB: “Zorg dus goed voor jezelf want alles in het clubhuis werd, met een waarschuwing van de politie, vermeld als ‘in gevaar voor de volgende brand of inbraak’

Verhuizing

De fietscross club zal op termijn verhuizen naar de nieuwe locatie (met nieuwe baan) langs de A29, vlak naast de hockeyclub. Dienstdoende agenten waren gistermiddag (Dinsdag 6 december 2016) volgens de club echter in de veronderstelling dat de vereniging al was verhuisd en het pand dus leeg stond. Dit was niet het geval en de schade veroorzaakt voor de vereniging een stevige domper: “Al met al zit deze club nu met luttele duizenden euro’s schade vlak voor een verhuizing“. De club is de afgelopen tijd al vaker slachtoffer geworden van het werk van vandalen.

« | »