Kruising Marijkesingel / Gebroken Meeldijk

BARENDRECHT – Een man die zich voordeed als medewerker van Eneco heeft vanmiddag (Woensdag 21 september 2016) geprobeerd bewoners van de Oranjewijk op te lichten. Een bezorgde dochter vertelt over de situatie bij haar alleenstaande vader: “Kunnen jullie mijn bericht delen op de site? Vanmiddag is een man die zich voordeed als iemand van Eneco bij mijn vader langs geweest met de mededeling dat hij vrijdag tot zondag zonder stroom zit. Hiervoor kon hij een noodstroomvoorziening krijgen. Volgens de man zou mijn vader maandag een brief hebben ontvangen Eneco.. Dit is niet zo geweest.

De man was vanmiddag (Woensdag 21 september 2016) rond 15:00 uur ‘actief’ in de omgeving van de Marijkesingel / Gebroken Meeldijk. De nep medewerker heeft eerst bij buren gevraagd of de (alleenstaande) man wel thuis was. De verdachte wordt als volgt omschreven: “Nederlandse man van rond de 40 jaar met grijzend kort haar, een keurige kerel. Spijkerbroek en een T shirt met allerlei letters. Hij heeft een laptop tasje bij zich.” De politie is ingelicht over het voorval.

De bewoner laat weten toch al extra op te letten nadat er afgelopen weekend al was ingebroken in een eettent in de buurt.

Update 21:10: De man zou vanmiddag (Woensdag 21 september 2016) ook langs de deuren zijn geweest in de wijk Buitenoord. De laatste melding is van 19:30 uur aan de Wilhelminastraat. Hier zou een bewoonster de betreffende man hebben zien lopen. Of het om dezelfde man gaat is niet helemaal duidelijk, hij wordt omschreven als: “Turks-Syrisch (Midden Oosten) rond de 30 jaar. Net pak aan. Volhardend type. Komt over als verkoper“.

Een verdachte situatie, is iets je opgevallen, heb je iets nieuwswaardig gezien of wil je iets anders melden? Neem contact op met BarendrechtNU.

Foto: Archieffoto Marijkesingel

« | »