Politieauto

ROTTERDAM/BARENDRECHT – Binnen een langer lopend onderzoek naar drugshandel zijn afgelopen vrijdag (16 oktober) vier mannen aangehouden en een bedrijfspand en diverse woningen doorzocht. Dat leverde onder andere een balletjespistool, drugs, grote hoeveelheden contant geld en een grote hoeveelheid telefoons met verschillende simkaarten op. De vier zijn maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris die besloot dat ze nog 14 dagen langer vast blijven zitten.

Een paar maanden geleden kreeg de politie informatie dat er vanuit een autoverhuurbedrijf in Rotterdam-Zuid handel in verdovende middelen plaatsvond. Na maanden onderzoek heeft de politie vrijdag een inval gedaan in het bedrijf. Bij de doorzoeking van het bedrijfspand zijn 40.000 euro, telefoons, simkaarten, een computer en een auto in beslag genomen. De 40-jarige eigenaar uit Barendrecht werd bij het pand in Rotterdam aangehouden.

Ook de woning van de man in Barendrecht is doorzocht. Een gespecialiseerd team van de politie stapte hier vrijdagmiddag de woning aan de Mahlerstraat binnen. Daar nam de politie een paar duizend euro, zes exclusieve horloges, een laptop en een telefoon in beslag.

Ponypacks

Een 65-jarige Rotterdammer die ook wordt verdacht van betrokkenheid, werd vrijdag op straat aangehouden. Hij droeg 60 zogenoemde ponypacks met vermoedelijk cocaïne bij zich. Ponypacks zijn envelopjes met gebruikershoeveelheden drugs. In zijn woning in Rotterdam-Zuid vonden agenten nog 42 ponypacks gevuld met vermoedelijk cocaïne, zakjes en bakjes met verschillende drugs, een weegschaal en een grote hoeveelheid lege ponypacks.

Balletjespistool

Op Rotterdam-Zuid werd een 33-jarige verdachte aangehouden in een woning. Ook deze man wordt verdacht van betrokkenheid bij de drugshandel. In de woning lagen een balletjespistool, diverse telefoons en simkaarten. In de buurt van de woning werd een plastic tas met ponypacks met vermoedelijk cocaïne gevonden. In een andere woning op Rotterdam-Zuid werd een 48-jarige verdachte aangehouden, eveneens op verdenking van drugshandel. In het dashboard van zijn auto lagen 11 ponypacks met vermoedelijk cocaïne. De auto is in beslag genomen.

De vier verdachten zijn voorgeleid aan de Rechter-Commissatis die hen alle voor 14 dagen in bewaring heeft gesteld.

« | »