CO2 lekkage bij bedrijf aan de Spoorlaan, brandweer mag ijs bikken

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer van Barendrecht werd vanmiddag (Zaterdag 26 september 2015) rond kwart voor vier gealarmeerd voor een automatisch brandalarm bij een bedrijf aan de Spoorlaan. Al snel kwam deze melding te vervallen. Iemand van het bedrijf die ter plaatse was had geen brand geconstateerd.

Slechts enkele minuten later kreeg de brandweer alsnog een melding van een gebouwbrand op hetzelfde adres. Brandweer Barendrecht: “Wat bleek: na de automatische melding hadden ze de boel weer opgestart en toen zag men in de machinekamer een soort rook verschijnen.

CO2 lekkage

De brandweer kwam met twee tankautospuiten en een ladderauto met spoed ter plaatse. Na een verkenning bleek het niet om rook te gaan, maar om een lekke leiding waar iets uit stond te spuiten. Brandweer Barendrecht: “Eerst leek het om stikstof te gaan maar verder verkennen leerde dat het om een leiding naar een CO2 vat ging. Als CO2 onder druk ontsnapt geeft dat enorme ijsvorming. En u raad het al, onder dat ijs zat de afsluiter. Dat werd dus voorzichtig ijs bikken. Maar het is gelukt. Nadat uit metingen bleek dat het pand weer veilig was hebben we alles overgedragen aan de technische dienst van het bedrijf.

Deze (spoed)melding was overigens de eerste van het nieuwe brandweervoertuig van brandweer Barendrecht:

Foto’s brandweer Barendrecht

Zaterdagmiddag werden wij gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij een bedrijf aan de Spoorlaan in… Posted by Brandweer Barendrecht on zaterdag 26 september 2015
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »