Eerste Barendrechtse zwemloop in Vrijenburgbos

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Georganiseerd door het Rotterdamse 010 Swim Experience, maar wel in het Vrijenburgbos in Barendrecht: De allereerste Barendrechtse zwemloop. Een zwem en hardloopwedstrijd waarbij 30 deelnemers vanmiddag (Zondag 14 juni 2015) streden om de snelste tijd.

Zwemloop

De afstanden in het water en op het land varieerde per deelnemer: er kon gekozen worden uit 250m in het water en 2,5km hardlopen of 500m zwemmen en 5km hardlopen. Na afloop werden er door de deelnemers pannenkoeken gegeten in het naastgelegen restaurant.

Uitslagen

Bij de heren kwam Hielke Schurer na bijna 25 en halve minuut over de finish van de lange afstand. Bij de dames kwam Sonja Janssen na 31:16 als eerste over de finish van de lange afstand (zie eerste foto).

Emile de Beste kwam als eerste over de finish van de korte afstand met een tijd van 23:49. De eerste dame op de korte afstand finishte na 17:19 minuut: Leonie Rijk.

Recreatief

De organisatie wil de zwemloop volgend jaar graag weer organiseren in het Vrijenburgbos, maar hoopt dan op meer recreatieve zwemmers en lopers. Meer volwassen deelnemers, maar zeker ook meer jonge deelnemers voor de jeugd zwemloop.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »