FOTO'S: Picknick in 't Park 2024

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Afgelopen vrijdag en zaterdag vond het foodtruck en muziekfestival Picknick in ‘t Park weer plaats in Barendrecht. Na eerdere edities in Park Buitenoord moest de organisatie dit jaar naar de Barendrechtse Zuidpolder verhuizen.

Op vrijdagavond stond de hoofdact van het evenement op het podium: Mart Hoogkamer. Het terrein liep vol met bezoekers van alle leeftijden om deze artiest te zien optreden én om volop mee te zingen met nummers als; Ik ga zwemmen (in Bacardi Lemon) en de (cover van) Bassie en Adriaans “De Spaanse Zon“: In Spanje.

Picknicken

Zaterdagmiddag om 15:00 uur ging het evenement verder met een stralend zonnetje boven de Zuidpolder. In de middaguren vonden gezinnen met kinderen een plekje in het park en werden de picknickkleden op het grasveld gelegd. ‘s avonds waren er opnieuw optredens (live muziek) op het podium. De organisatie kijkt terug op een succesvolle editie van Picknick in ‘t Park.

Picknick in ‘t Park vond dit jaar voor het eerst plaats in de Zuidpolder. Het hele evenement, met het podium en de foodtrucks, stond dit jaar daarom in het veld tussen de 3e Barendrechtseweg en kinderboerderij De Kleine Duiker. De gemeente heeft als voorwaarde gesteld dat er maximaal 2.000 bezoekers per dag naar het evenement mochten. Organisator Cor Dorst pleit voor een verandering van deze voorwaarde en wil minstens het dubbele aantal bezoekers per dag toelaten. De locatie langs de 3e Barendrechtseweg betreft een proef/pilot locatie tot 2026, de gemeente heeft diverse aanvullende voorwaarden gesteld om op deze locatie een evenement te mogen organiseren.

Afsluiting

Zowel op vrijdag als op zaterdagavond heeft de politie moeten ingrijpen tegen het eind van het evenement. Op vrijdagavond vond er een mishandeling plaats, een Politie woordvoerder geeft aan dat daarbij één man gewond is geraakt. Getuigen spreken van een tweede gewonde die ook betrokken raakte bij de mishandeling (van het andere slachtoffer – door een groep personen). De politie laat weten dat voor dit incident geen aanhoudingen zijn verricht. Diezelfde vrijdagavond ontstond er bij de uitloop opnieuw onrust en moest de politie de situatie komen sussen, de politie omschreef het eerder als een opstootje dat snel was gesust.

Op zaterdagavond spreekt de politie bij de afsluiting van het evenement van een ‘onrustige sfeer’ toen een ‘groep van 50 jongeren het terrein uit werd gezet’: “De politie was erbij om escalaties te voorkomen. We stonden in linie en hebben onder lichte dwang de groep naar buiten geëscorteerd.” Een getuige omschreef het als een kat-en-muis spelletje tussen de politie en groepjes jongeren in de omgeving rond het evenemententerrein. Rond middernacht was de rust weergekeerd. De politie heeft tijdens deze actie wel één persoon aangehouden vanwege het beledigen van agenten en het niet meewerken. Het betreft een 54-jarige man uit Rotterdam.

Video




Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« |