FOTO'S: Start van Avondvierdaagse Barendrecht 2024

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanavond (Maandag 3 juni 2024) vond de start plaats van de Barendrechtse Avondvierdaagse (centrumkant). Tot en met aanstaande donderdag lopen zo’n 1.200 wandelaars iedere dag 5km door Barendrecht, de startlocatie deze week is bij BLOK0180 op Campus Lagewei. Donderdag is de laatste dag en de organisatie roept deelnemers op om zich in het Oranje te verkleden voor deze feestelijke laatste wandeling.

Volgende week is de tweede editie van de Barendrechtse Avondvierdaagse 2024, maar dan met VV Smitshoek als startlocatie (maandag 10 tot en met donderdag 13 juni).

Avondvierdaagse

Het startschot werd vanavond (Maandag 3 juni 2024) om 18:00 uur gegeven door wethouder de Hoop en Avondvierdaagse mascotte Wanlo. Deelnemers wandelden vanavond (Maandag 3 juni 2024) door de wijk Nieuweland, oa langs Park Nieuweland, en via de Voordijk terug of het provinciaal fietspad door de wijk Molenvliet.

Terug van weggeweest dit jaar is de gezamelijke start: Alle deelnemers en begeleiders verzamelen om 18:00 uur blok BLOK0180 en vertrekken dan direct achter elkaar voor de wandeling. Voorgaande jaren werden de groepen met tussenpozen van 10 minuten gedurende ruim een uur op pad gestuurd, dit jaar wandelt iedereen weer in één lange stoet. De organisatie heeft iemand voorop lopen om te zorgen dat de voorkant van de optocht niet te snel lopen waardoor de hele stoet uit elkaar valt.

Morgen (dinsdag) loopt de wandeling via de Oude Trambaan richting het Kilpad en door de Zuidpolder naar de Oude Maas.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »