FOTO'S: 50e Wielerronde van Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen zaterdag vond de 50e editie van de Wielerronde van Barendrecht plaats. Het parcours ging na 2 jaar afwezigheid vanwege corona weer over de Binnenlandse Baan en Dorpsstraat-Oost. De start/finish was op de Binnenlandse Baan ter hoogte van MFA Kruidentuin, waar ook bezoekers en gasten terecht konden voor iets te eten en drinken.

Tijdens de wielerronde werden 3 wedstrijden verreden. Om 12:30 uur stond de start gepland voor de amateurs (heren). De start moest een kwartier worden uitgesteld (en de rit ingekort) omdat er nog een auto op het parcours geparkeerd stond, precies in de krappe bocht van de Lindehoevelaan naar de Dorpstraat-Oost.

Loco-burgemeester van der Linden en rondemiss Merel gaven het startschot van de rit. Dennis van der Zaal kwam een uur later als eerste over de finish. Een fotofinish, want Han van de Poppe kwam enkele milliseconden na hem over de streep.

De damesrit voor de Amateurs, Belofte (club), Elite (club) en Junioren ging om 14:15 van start. De top 3: (1) Vera Tieleman, (2) Melissa Hofmanen (3) Marit Cent.

De 100km rit voor de Belofte, Elite, Professional-B heren startte om 16:00 uur. Deze rit werd gewonnen door Ben Carman, gevolgd door de nummer 2 Vincent Hoppezak en als derde Eamon Lucas Franck. (volledige uitslag op de website van de KNWU)

Onderstaande foto’s: Van de start/finish van de eerste rit en start van de 2e rit (dames).
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »