FOTO’S: Roparun doorkomst Barendrecht 2022

BARENDRECHT – [Foto’s] Vandaag (Maandag 6 juni 2022) vond de doorkomst van de Roparun in Barendrecht plaats. Zo’n 220 teams kwamen door Barendrecht gerend en gefietst, op weg naar de finish op de Coolsingel. Normaliter vertrekken de teams vanuit Parijs en Hamburg, dit jaar startte iedereen vanaf vliegbasis Twente, maar was er wel een noordelijke en zuidelijk route uitgezet. De routes kwamen samen in Barendrecht.

Langs de route, op het gemeentehuisplein en op het Doormanplein werden de deelnemers aangemoedigd, in weer en wind: Hoewel de dag vandaag (Maandag 6 juni 2022) zonnig begon, werd dat regelmatig afgewisseld met stevige regenbuien. Na het schuilen kwamen met publiek weer langs de hekken staan om de Roparunners richting de finish te juichen.

Namens de gemeente Barendrecht werden de deelnemers welkom geheten door wethouders en gemeenteraadsleden. Op het gemeentehuisplein was een horecaplein ingericht, stond een springkussen voor de kinderen en was er (af en toe ook live) muziek.

Roparun estafetteloop

Met de Roparun estafetteloop zamelen deelnemers geld in voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker en hun directe omgeving. De deelnemers en vrijwilligers zetten zich – vaak al jaren achtereen – in voor een betere kwaliteit van leven voor hun medemens.
Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »