Fietsendief tegen de grond gewerkt tijdens Veiligheidsdag op het Middeldijkerplein

BARENDRECHT – [Foto’s] Op het Middeldijkerplein vond vandaag (Zaterdag 26 mei 2018) een veiligheidsdag plaats. Tussen 11:00 en 16:00 uur konden bezoekers langskomen voor informatie en demonstraties met betrekking tot veiligheid.

Een ‘fietsendief’ demonstreerde ‘s middags hoe makkelijk/moeilijk het is om bepaalde sloten te verbreken en fietsen te kunnen stelen. Gelukkig stond de politie paraat om, met de hulp van een kind, de fietsendief direct tegen de grond te werken en af te voeren naar het politiebureau.

Hulpdiensten

De brandweer demonstreerde hoe je moet handelen in het geval van een vlam in de pan (blusdeken gebruiken; nooit zelf blussen met water). In de tent van de BOA’s, KUVA en Buurtpreventie was er voor kinderen een quiz over handhaving. Bij de ambulancedienst konden bezoekers leren reanimeren en stond er een (rapid responder) ambulance om alle spullen te bekijken die in een ambulancevoertuig aanwezig zijn. Verder waren er diverse informatiestands, o.a. van Burgernet, KijkOpWelzijn, Hartveilig Wonen en het Hennepteam.

Voor de kinderen stonden er skelters, een springkussen, een schminktent en een ballonnen artiest.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »