150 kinderen ontdekken de natuur tijdens de Zuidpolderdag 2017

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanmiddag (Vrijdag 18 augustus 2017) vond de vierde editie plaats van de Barendrechtse Zuidpolderdag. Hoewel het vanochtend (Vrijdag 18 augustus 2017) flink heeft geregend bleef het vanmiddag (Vrijdag 18 augustus 2017) tijdens de activiteiten droog. Zo’n 150 kinderen hebben meegedaan aan de activiteiten, waaronder kano varen bij De Kleine Duiker.

Na het voltooien van alle activiteiten mochten de kinderen hun stempelkaart inleveren om zo kans te maken op een prijs. Binnenkort zullen de prijswinnaars bekend worden gemaakt op BarendrechtNU.

Zuidpolderdag

In de Zuidpolder, naast De Kleine Duiker, waren diverse activiteiten en natuurproefjes georganiseerd. Kinderen sleepten hier hun schepnetjes door de sloot om ‘klein leven’ boven water te halen en deze onder een vergrootglas te bekijken. De meeste dieren waren niet groter dan een paar millimeter. De verbazing was dan ook groot toen er ineens een opvallende centimeters grote ‘vis met voetjes’ door de kinderen uit het schepnet werd gehaald.

In het veld ernaast waren tientallen kinderen ondertussen druk bezig met het schatten zoeken en popcorn maken boven het vuur. Bij Theehuys Polderzicht konden kinderen een bloempotje beschilderen.

Vanwege de regen moest het activiteitenprogramma worden ingekort. Een aantal activiteiten op het terrein bij De Kleine Duiker kwamen te vervallen.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »