Het Kruispunt feestelijk geopend met optredens en activiteiten

BARENDRECHT – [Foto’s + Video’s] Vandaag (Zaterdag 5 november 2016) heeft de officiële opening van het vernieuwde Kruispunt plaatsgevonden. Burgemeester van Belzen: “Vandaag omarmt Barendrecht dit prachtige gebouw, het overtreft de stoutste verwachtingen dat u met zo velen gekomen bent om dit gebouw in gebruik te gaan nemen.

De doorsnede van de Barendrechtse samenleving, iedereen is enthousiast over dit mooie pand en is er zeker van dat ze het in gebruik gaan nemen (…) De interactie tussen mensen, dat zal het geheim zijn om elkaar te ontmoeten“, aldus van Belzen in zijn toespraak aan het aanwezige publiek. Gedurende de dag zijn er diverse activiteiten voor kinderen en optredens door artiesten. Vanochtend (Zaterdag 5 november 2016) traden o.a. Niels Geusebroek en Shirma Rouse op.

Opening

Burgemeester van Belzen: “Dames en heren het resultaat mag er zijn, het is een droom voor het college dat nu uitkomt. Een droom voor het totale gemeentebestuur. Het is een plek die past bij Barendrecht, het is strak en zakelijk, open, toegankelijk, maar ook warm en huiselijk. Kortom, een plek waar we met zijn allen heel trots op kunnen zijn. En natuurlijk hopen we dat u dat ook wordt of al bent (…) Het Kruispunt is van iedereen en voor iedereen. U kunt hier lezen, luisteren, kijken, eten, drinken, praten, maar vooral ontmoeten. Dat is het geheim.

Werkzaamheden

De afgelopen maanden is er gewerkt aan de renovatie van Het Kruispunt. De eerste zichtbare verandering was het verdwijnen van de zwart/witte tegels tegen de gevel en de komst van goud/gele panelen. Aan de binnenkant werd ondertussen ook hard doorgewerkt, maar hier werd toch enige vertraging opgelopen. Het eerste openingsmoment moest daarom eerder worden uitgesteld.

Video’s

Sfeerverslag

Officiële openingsmoment
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »