Stormbaan, legervoertuigen en muziek bij Barendrechtse Veteranendag

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vanmiddag (Zaterdag 4 juni 2016) vond de eerste Barendrechtse Veteranendag ‘nieuwe stijl‘ plaats. Voorgaande jaren was er alleen een binnen programma voor genodigden. Een nieuw comité heeft de afgelopen maanden gewerkt aan een grotere opzet voor alle Barendrechters. Vanmiddag (Zaterdag 4 juni 2016) tussen 12:00 en 16:00 uur konden kinderen terecht op een grote stormbaan en het springkussen op het gemeentehuisplein.

Op het plein waren ook een achttal legervoertuigen te zien en konden kinderen een rondje meerijden in een legerjeep. Kinderen konden hun gezicht voor een bijpassende camouflage look met legergroene kleuren laten schminken. Showband Thalita zorgde vanmiddag (Zaterdag 4 juni 2016) voor de muzikale omlijsting.

Veteranendag

Burgemeester van Belzen opende vanmiddag (Zaterdag 4 juni 2016) om half één de Veteranendag. De burgemeester was één van de eerste die de volledige militaire uitrusting omgehangen kreeg, inclusief de helm en bepakking (foto’s). Het bedrijf Beobom was aanwezig om onder andere aan kinderen te laten zien hoe je bommen en granaten kunt opsporen.

Vanaf half vier is er een (besloten) binnenprogramma voor genodigden in het gemeentehuis.
Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »