Veiligheidsdag Barendrecht 2015

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanochtend (Zaterdag 10 oktober 2015) om tien uur zou de Veiligheidsdag op het gemeentehuisplein van start gaan. Rond tien uur waren publiek en een verwarmend zonnetje echter nog ver te zoeken waardoor de officiële opening werd uitgesteld. Activiteiten op het plein waren toen al te bezoeken. Na het officiële openingsmoment brak gelukkig toch nog de zon door en trok dit meer publiek naar het plein.

Veiligheidsdag

Op het plein kon bij een groot aantal veiligheidsinstanties informatie worden verkregen, waaronder bij politie, brandweer, EHBO en Burgernet. Kinderen konden terecht op het springkussen, een rondje met paard en wagen of 7 meter de hoogte in op de klimwand. Bij defensie kwamen de kinderen vol energie binnen en vertrokken een paar minuten laten uitgeput: bepakt en wel werden ze tot het uiterste gedreven op de loopband. Bezoekers konden bij de brandweer zelf ervaren hoe het is om een auto open te knippen en kinderen mochten plaatsnemen in een politieauto. Gedurende de dag werden er o.a. ongevals- en speurhonden demonstraties gegeven op het plein voor het gemeentehuis.

Dit jaar zijn er helaas geen volledige video’s van de hulpdienstendemonstraties op het plein te bekijken. De lokale (foto/video) media werd bewust buiten de deur gehouden en ondanks eerdere afspraken werd er geen enkele medewerking verleend. Openbare Orde en Veiligheid Barendrecht (tevens organisator van de Veiligheidsdag) heeft het alleenrecht hierop op het allerlaatste moment aan zichzelf gegeven.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »