GRIP 2: Grote brand bij ongeluk vrachtwagen en personenauto in Heinenoordtunnel (Barendrecht/Heinenoord)

BARENDRECHT –Rijkswaterstaat gaat intensieve herstelwerkzaamheden verrichten aan de Heinenoordtunnel (A29), richting Zierikzee. Daartoe wordt de A29 in de richting van Rotterdam naar Zierikzee (noord naar zuid) in de maanden december 2014, januari en februari 2015 diverse nachten afgesloten voor alle verkeer.

De werkzaamheden zijn noodzakelijk om de schade te herstellen die ontstaan is na het ongeluk met een vrachtwagen en een personenwagen op 21 mei van dit jaar.

Omleidingsroute

Rijkswaterstaat stelt een omleidingsroute in via de A15, de A16 en de N217. Deze wordt met borden en informatiepanelen aangegeven. De omleidingsroute leidt via de Kiltunnel, die voor dit doel van een halfuur voor tot een halfuur na de werkzaamheden tolvrij zal zijn. Weggebruikers moeten rekening houden met ongeveer een half uur extra reistijd.

Werkzaamheden

De afsluiten zijn ‘s avonds vanaf op zijn vroegst 23:00 en gaan op zijn langst door tot 10:00 uur ‘s ochtends. De tijden verschillen enkele uren per dag. De eerste afsluiting is dinsdag 9 december van 23:00 uur ‘s avonds tot woensdag 10 december 5:00 uur ‘s ochtends. In totaal zijn er 20 nachten gepland waarin er werkzaamheden plaatsvinden in de Heinenoordtunnel.

Bekijk hier het overzicht (PDF) voor de exacte data en tijden van de geplande werkzaamheden. De werkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden« | »