Archieffoto: Asfalteringswerkzaamheden met wals

BARENDRECHT – Binnenkort zullen er op verschillende locaties werkzaamheden plaatsvinden aan het asfalt in Barendrecht. “De gemeente vindt een veilige en nette omgeving belangrijk. Om dit blijvend te kunnen bieden is soms groot onderhoud nodig“, aldus de gemeente Barendrecht.

Na het uitvoeren van weginspecties is in kaart gebracht welke wegen en fietspaden een nieuwe deklaag moeten hebben. De planning is nu rond. Dit betekent dat aannemer Heijmans Infra B.V. in opdracht van de gemeente de komende tijd op verschillende locaties groot asfaltonderhoud uitvoert. Bij werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. Borden geven aan wanneer de weg is afgesloten en wat de omleidingsroute is. Vragen over de werkzaamheden? Mail dan naar Albert van Lenten via projectinuitvoering@ barendrecht.nl.

Wegwerkzaamheden

Er wordt op 27 november om 21.00 uur gestart met werkzaamheden aan de Carnisserbaan, vanaf de groenrotonde tot en met de rotonde Rostock. Naar verwachting zijn de werkzaamheden vrijdagochtend 30 november om 6.00 uur klaar. Overdag is de weg open.

De werkzaamheden aan de Carnisserbaan en de rotonde bij de Rostock worden in de nacht uitgevoerd om hinder overdag zoveel mogelijk te beperken voor omwonenden en bedrijven, net als het werk aan de rotonde Leedeweg – Boezemweg – Ziedewijdsebaan en de kruising Middeldijk – Strausslaan. Op de overige locaties vinden de werkzaamheden overdag plaats. Direct omwonenden en ondernemers ontvangen voorafgaande aan de werkzaamheden nog een brief met daarin de planning.

Carnisserbaan en rotonde Rostock

[Update: uitgesteld vanwege de weersomstandigheden] Deze werkzaamheden staan gepland voor in de nacht. Heijmans start maandagavond 27 november om 21.00 uur. Uiterlijk vrijdagochtend 30 november 6.00 uur zijn de werkzaamheden afgerond. Overdag is de weg open. Werktijden tussen 21.00 en 06.00 uur.

Rotonde Leedeweg-Ziedewijdsebaan-Boezemweg

Deze werkzaamheden staan gepland voor in de nacht. Heijmans start maandagavond 11 december om 20.00 uur. Woensdagochtend 13 december 5.00 uur zijn de werkzaamheden afgerond. Overdag is de weg open. Werktijden tussen 20.00 en 05.00 uur.

Betreft locaties rotonde Leedeweg – Boezemweg – Ziedewijdsebaan, de Ziedewijdsedijk ter hoogte van huisnummer 33 en 35 en de kruising ter hoogte van huisnummer 67 en 69

Maandag 27 november worden de tekstkarren/vooraankondigingen geplaatst.

Fietspad Avenue Carré

Deze werkzaamheden staan gepland voor overdag en Heijmans start maandag 4 december. Vrijdag 15 december zijn de werkzaamheden afgerond. Werktijden tussen 07.00 en 16.00 uur. Maandag 20 november worden de vooraankondigingen geplaatst.

Betreft het fietspad Avenue Carré aan de even zijde van de huisnummers 2 tot en met 232

Bij dit fietspad worden de werkzaamheden van de nieuwe deklaag gecombineerd met het fietspad van de Portlandse Baan. Vandaar dat hier een langere doorlooptijd op zit.

Middeldijk en Strausslaan (kruising Middeldijk – Strausslaan)

Deze werkzaamheden staan gepland voor in de nacht. Heijmans start maandagavond 11 december om 20.00 uur. Woensdagochtend 13 december 5.00 uur zijn de werkzaamheden afgerond. Overdag is de weg open. Werktijden tussen 20.00 en 05.00 uur.

Maandag 27 november worden de vooraankondigingen geplaatst.

Ziedewijdsedijk 33-35 + kruispunt thv nummer 67

Deze werkzaamheden staan gepland voor overdag en Heijmans start woensdag 13 december. Vrijdag 15 december zijn de werkzaamheden afgerond. Werktijden tussen 07.00 en 16.00 uur.

Maandag 27 november worden de vooraankondigingen geplaatst.

Op donderdag 21 december worden van de genoemde locaties de deklagen geschuurd om hier een lichte tint in het asfalt naar boven te krijgen. Dit moet een week later om het asfalt uit te (laten) fluxen. Tijdens het schuren wordt met inzet van verkeersregelaars het verkeer tijdelijk tegen gehouden en/of langs de werkzaamheden geleid. Op deze manier hopen we dat die dag de impact voor weggebruikers gering is.

Fietspad Portlandse Baan-Steurwater

Deze werkzaamheden staan gepland voor overdag en Heijmans start woensdag 12 december. Vrijdag 15 december zijn de werkzaamheden afgerond. Werktijden tussen 07.00 en 16.00 uur.

Betreft het fietspad Portlandse Baan vanaf de kruising Portlandse Baan – Fuikkant (ter hoogte van huisnummer 2) tot aan de Waterpoort (ongeveer)

Maandag 27 november worden de vooraankondigingen geplaatst.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden« | »