Rondweg Barendrecht krijgt een nieuwe rotonde aan de Boezemweg

BARENDRECHT – De gemeente start maandag 4 september met de aanleg van een nieuwe ontsluiting van de Ziedewij op de Boezemweg. Het gaat om het aanbrengen van een rotonde, verleggen van het bestaande fietspad en plaatsen van nieuwe verlichting.

Aannemer KWS Infra voert de werkzaamheden uit. De gemeente verwacht dat de werkzaamheden ongeveer 12 weken duren. Rond november/december worden er bomen aangeplant in het gebied.

Nieuwe rotonde

De aanleg van de rotonde en wijzigingen aan het fietspad gaan in totaal ongeveer anderhalf miljoen euro kosten. Naar verwachting zullen er dagelijks 60 vrachtwagens en 350 bestelbusjes gebruik gaan maken van de nieuwe weg om bij het distributiecentrum van de Albert Heijn te komen. Daar bovenop komt ook nog ander verkeer, zo verwacht de wethouder, zoals van het naastgelegen bedrijf Euser.

Afsluitingen

Hou er rekening mee dat tijdens de werkzaamheden de Boezemweg, tussen de rotonde Stationsweg en rotonde Ebweg, tijdelijk wordt afgesloten. De verkeersmaatregelen worden met borden en afzettingen aangegeven. Het verkeer wordt omgeleid via de A15 en A29.

Vragen over de werkzaamheden? Stuur dan een mail naar tvanwijk@kws.nl.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden« | »