Kruispunt Dierensteinweg bij op/afrit A15 vanaf vanavond 21:00 uur hele weekend afgesloten

BARENDRECHT – Dit weekend, van vrijdag 27 mei 21.00 uur tot en met maandag 30 mei 05.00 uur, is de IJsselmondse Knoop (kruispunt op/afrit A15/Dierensteinweg/IJsselmondse Rangweg) volledig afgesloten. Op het kruispunt van de IJsselmondse Knoop wordt asfalt verwijderd en vervangen. De omleiding is aangegeven met omleidingsborden. De kruising Verbindingsweg/Verenambachtseweg is bereikbaar en open.

Deze maand zijn er veel werkzaamheden aan de IJsselmondse Knoop met grote impact op het wegverkeer. De komende weken zullen er nog meermaals afsluitingen zijn van de kruising Verbindingsweg/Verenambachtseweg. En er staan nog twee volledige afsluitingen van de IJsselmondse Knoop gepland.

Hoe rijd je om?

  • Van/naar Barendrecht rijd je om via af- en toerit 20 (Barendrecht) van de A29. Of via de A38, de Rotterdamseweg en Populierenlaan in Ridderkerk.
  • Richting IJsselmonde rijd je om via afrit 19a (Zuidplein) van de A15 bij knooppunt Vaanplein.
  • Vanuit IJsselmonde richting Utrecht, Gorinchem en Dordrecht rijd je om via toerit 24 (Feijenoord) van de A16.

Nachtelijke afsluitingen rijstroken

Volgende week, vanaf maandag 30 mei tot en met maandag 6 juni, is de IJsselmondse Knoop weer toegankelijk, maar worden er wel ’s nachts rijstroken afgesloten. Dan worden de detectielussen voor het regelen van de verkeerslichten in het asfalt aangebracht. Dat kan gepaard gaan met enige geluidsoverlast voor omwonenden.

Verkeerslichten

In het weekend daarna is van zaterdag 4 juni 19.00 uur tot en met zondag 5 juni 12.00 uur de IJsselmondse Knoop weer volledig afgesloten. Dan worden de definitieve verkeerslichten geplaatst. Omleidingsborden geven de omleiding aan. De kruising Verbindingsweg/Verenambachtseweg is bereikbaar en open.

Damwanden

In de week van maandag 6 juni tot en met maandag 13 juni worden er damwanden ingetrild. De planning van het heien van de funderingspalen en trillen van de damwanden (van maandag 23 mei tot en met maandag 6 juni, aan de kant van de Rijksstraatweg richting de Verenambachtseweg) is aangepast, zodat dit korter geluidshinder veroorzaakt.

Volledig bereikbaar

Vanaf dinsdag 7 juni is de Verenambachtseweg weer volledig bereikbaar voor het gemotoriseerde verkeer. Het fietspad over de Verenambachtseweg blijft afgesloten. Dit duurt nog ongeveer een jaar. Fietsers worden omgeleid via de Voorweg (op Nieuw Reijerwaard) en de Donk en Zuideinde (op bedrijventerrein Dierenstein). Omleidingsborden geven de omleiding aan.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden« | »