Heinenoordtunnel, A29, Barendrecht

BARENDRECHT – De Heinenoordtunnel (A29) is vanwege ingelaste werkzaamheden aan de brandblusvoorziening in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 december van 00.00 tot 09.00 uur dicht richting Rotterdam. Houd rekening met omleidingsroutes en extra reistijd.

Rijkswaterstaat: “Eind november is een aantal brandblusinstallaties in de buis richting Rotterdam al gecontroleerd en/of vervangen. In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 december vervangen we de overige brandblusvoorzieningen of voorzien ze van nieuw blusschuim. Tijdens de onderhouds- en renovatiewerkzaamheden afgelopen weekend zijn alle 16 brandblusvoorzieningen in de tunnelbuis richting Bergen op Zoom al vervangen.

Afsluitingen

  •  in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 december van 00.00 tot 09.00 uur de tunnelbuis richting Rotterdam, inclusief oprit Oud-Beijerland (21)

Omleidingen richting Barendrecht/Rotterdam (richting noorden)

  • Verkeer vanuit de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N217 en de A16.
  • Verkeer vanuit Goeree-Overflakkee, West-Brabant en Zeeland wordt omgeleid via de A17 en de A16.

Gele borden en informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroutes aan.

Extra reistijd en tol

Tijdens de afsluiting van een tunnelbuis bedraagt de extra reistijd, afhankelijk van het tijdstip, tussen de 10 en de 30 minuten. Zolang de Heinenoordtunnel afgesloten is, geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel in die rijrichting tolvrij is. Houd voor de actuele situatie ook de verkeersinformatie in de gaten.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden« | »