BARENDRECHT – De Portlandse Baan is op 1 en 2 mei afgesloten voor autoverkeer tussen de Zuider Carnisseweg tot en met de rotonde bij de keerlus Tram 25. De afsluiting is nodig voor de aanleg van geluidsreducerend asfalt. Omdat de afsluiting leidt tot verkeershinder, zijn de werkzaamheden gepland tijdens de vakantieperiode.

Op donderdag 1 mei is de Portlandse Baan tussen de Zuider Carnisseweg en de keerlus van Tram 25 van 9.00 tot 17.00 uur afgesloten vanwege freeswerkzaamheden. Op vrijdag 2 mei worden het nieuwe asfalt en de belijning aangebracht. De afsluiting duurt dan van 7.00 tot 19.00 uur.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden wordt het autoverkeer van en naar de wijken Waterkant, Havenkwartier, Gaatkensoog, Portland, winkelcentrum Carnisse Veste en de horeca op het Havenhoofd omgeleid via de Carnisser Baan en Smitshoekse Baan. Omdat er gelijktijdig werkzaamheden zijn op de 3e Barendrechtseweg wordt op 1 en 2 mei de onderdoorgang A29 bij de Harmonielaan opengesteld voor autoverkeer.

Openbaar vervoer

Het busvervoer rijdt op 1 en 2 mei een aangepaste route. Vanuit Portland rijdt buslijn 183 via de Smitshoekse Baan, Riedermorgen, Noordersingel (halte Avenue Carnisse), Carnisser Baan, Rostock (halte Ikea), Hamburg, via de onderdoorgang A29 naar het centrum van Barendrecht. De haltes Waterkant, Havenkwartier, Middeldijkerplein en School/Gaatkensoog op de Portlandse Baan vervallen op 1 en 2 mei.

Nood- en hulpdiensten

Voor de nood- en hulpdiensten treft de gemeente voorzieningen, zodat zij het afgesloten wegvak kunnen passeren.

Informatie

Met vragen over de werkzaamheden en wegafsluiting kunt u contact opnemen met de heer B. IJsselstein via telefoonnummer 14 0180.

« | »