Springsters GVB Nederlands Kampioen!

BARENDRECHT – Afgelopen zaterdag werden de Nederlandse Kampioenschappen Groepsspringen gehouden voor het A/ B niveau te Almelo. Gymnastiekvereniging Barendrecht had zich hiervoor in november geplaatst met het dames senioren A team en het mix junioren B team.

Helaas door andere turnwedstrijden  kon het mix junioren B team niet deelnemen aan het NK, doordat zij geen volledig team meer beschikbaar hadden.

Het dames senioren A team, bestaande uit Britt van Adrighem, Melissa Zandstra, Xanthe de Jager, Ilse Koning, Daisy Philipsen, Lotte van Adrighem, Doris van der Plas en Denise Kuijt, kwamen voor de eerste keer uit in de leeftijdscategorie senioren op het hoogste niveau.

De springsters hadden er zin in en begonnen in de ochtend aan de onderdelen Springtoestel met plank en Tafel met minitrampoline.  Niet helemaal foutloos maar zeker niet ontevreden over de eerste twee onderdelen, mochten zij na de ochtendwedstrijd al naar de prijsuitreiking  voor deze twee onderdelen. Zij werden Nederlands Kampioen op Tafel minitrampoline en pakte zeer verrassend het brons bij Springtoestel plank.

Na een klein feestje en een lange wachttijd mochten zij aan het eind van de middag de overige twee onderdelen afwerken. Vol motivatie gingen zij weer de strijd aan met de overige teams bij Minitrampoline en bij Springtoestel met minitrampoline.  Er werd bij beide onderdelen zeer goed gesprongen en dit leverde ze nog twee podiumplaatsen op. Bij beide onderdelen pakten ze het brons. Na een feestelijk einde van de prijsuitreiking  keerden zij zeer tevreden met podiumplaatsen op alle vier de onderdelen huiswaarts.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen« | »