BARENDRECHT – Vanaf het seizoen 2014 – 2015 gaat GVB samenwerken met Jeroen Fonteine (38) en Bram Soeteman (34). Beide trainers hebben ruime ervaring met het geven van selectietrainingen herenturnen op landelijk niveau. In het dagelijks leven werkt Jeroen als docent lichamelijke opvoeding speciaal onderwijs en Bram werkt in de farmaceutische industrie. De visie op turnen van de trainers, sluit naadloos aan bij de visie van GVB.

De twee nieuwe trainers: “Turners komen niet uit de lucht vallen. Daar gaat jaren aan training aan vooraf. Talentvolle en ambitieuze jongens moeten intensief en goed begeleid worden. In de jonge jaren (6-12) jaar van het mensenleven wordt het ruimtelijk oriëntatie vermogen ontwikkeld en het menselijk lichaam. In deze jaren moet het talent dus veel ervaring opdoen met complexe turnbewegingen om deze later goed te kunnen uitvoeren op de wedstrijdtoestellen”.

Ze zijn enthousiast en vinden een trucje doen op een toestel geen turnen. Een juiste uitvoering van elementen bestaat niet uit een paar toevalstreffers op de wedstrijden. Hun visie is zuiver en technisch turnen. Gebruik van de Triple Nine methode, fysieke voorbereidingsprogramma’s en blessurepreventieprogramma staan dan ook hoog op de agenda.

Scoutdag

Voor deze nieuw te starten selectie zijn de trainers op zoek naar jongens tussen de 6 en 10 jaar. Talent, energiek en zin in turnen zijn hierbij de zoektermen. Een juiste sportmentaliteit is een pré.
Op 11 oktober wordt een Scoutdag georganiseerd tussen 14.00-16.00 in de Turnhal van GVB. (Flensburg 5, 2993 LS, Barendrecht.)

In de week daarop zullen de trainers de ouders benaderen waarmee de proefperiode tot aan de kerstvakantie gestart zal worden. In de proefperiode, vanaf 25 oktober, wordt er getraind op zaterdagmiddag van 14.00-17.00 uur in de turnhal van GVB. Na de proefperiode zal de uiteindelijke selectie gemaakt worden. In een persoonlijk gesprek met de ouders zal het niveau bepaald worden en zal er tenminste 6-9 uur getraind gaan worden. Deze uren worden nader bepaald naar aanleiding van het niveau van de talenten.

Inschrijven voor de talentscoutdag kan door een mail te sturen naar: kaderenopleidingen@gvbarendrecht.nl. Ook voor verdere vragen kunt u bij haar terecht. Voor aanvang van de scoutdag ontvang je van de trainers, als deelnemer, informatie over de opzet van de middag.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen« | »