BARENDRECHT  – Vanmiddag (Zaterdag 22 juni 2019) ontving Dave Kuipers (foto, rechts van het midden) in het clubhuis van Tennisvereniging Barendrecht (TVB) een Waarderingsspeld uit handen van burgemeester Van Belzen. Hij kreeg deze gemeentelijke onderscheiding opgespeld omdat hij al 40 jaar vrijwillig actief is voor de Barendrechtse samenleving.

Dave Kuipers is sportief, sociaal en een echt verenigingsmens. Hij is altijd in de weer om Tennisvereniging Barendrecht en haar leden te ondersteunen en te enthousiasmeren. Mede dankzij zijn passie voor de tennissport en zijn talent om anderen de sport te leren, hebben vele inwoners van Barendrecht met veel plezier kunnen tennissen.

Hart voor de jeugd

Door de vrijwillige inzet binnen en buiten de vereniging is Dave Kuipers van onschatbare waarde voor TVB. Hij had altijd speciaal oog voor de jeugd. Hij heeft op vrijwillige basis vele jeugdteams gecoacht tijdens competities. Hij ging regelmatig zaterdagen op pad met talentvolle jeugdspelers om ze ook in het wedstrijdspel op tactisch en mentaal vlak bij te staan. Hij organiseerde tenniskampen in binnen- en buitenland voor jeugdleden van TVB. Als lid van diverse jeugdcommissies heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van jeugdtennis binnen de vereniging. Daarnaast was hij initiatiefnemer van schooltennis. Hij verzorgde tennisclinics voor scholen en liet scholieren tijdens hun lesprogramma kennismaken met de tennissport.

Hoofdtrainer bij Tennisvereniging Barendrecht

Dave Kuipers is 40 jaar lang tennistrainer geweest; een unieke prestatie. Daarnaast was hij ook zelf een succesvol tennisser. Hij speelde jarenlang in het hoogste competitieteam van TVB en was meerdere keren clubkampioen. Dave Kuipers deelde zijn talent als hoofdtrainer en als vrijwilliger. Jarenlang heeft hij zich ingezet om recreanten, jeugdige talenten, senioren en wedstrijdspelers te trainen en op alle niveaus de techniek van de tennissport bij te brengen. Als hoofdtrainer heeft hij een belangrijke stempel gedrukt op de ontwikkeling van TVB.

Afscheid

Naast de gemeentelijke Waarderingsspeld heeft de tennisvereniging Dave Kuipers zelf ook in het zonnetje gezet. In het clubhuis van de vereniging wordt vandaag (Zaterdag 22 juni 2019) afscheid genomen van de heer Kuipers. TVB: “Bijna 40 jaar heeft Dave vele recreanten het tennisspel geleerd, tal van talenten ontwikkeld en een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van TVB

Het pad naast “zijn veld”, veld 6 op het sportpark, is naar Dave Kuiper vernoemd en het bord hiervan is in het bijzijn van alle gasten onthuld. Daarnaast ontving hij een oorkonde van de Nederlandse Tennisbond KNLTB.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen« | »