8e editie van het Barendrechtse Sportcafé bij Handbalvereniging Savosa

BARENDRECHT – Gisteravond (Woensdag 20 juni 2018) vond de 8e editie plaats van het Sportcafé Barendrecht. Bij Handbalvereniging Savosa werd er door ruim 50 sportbestuurders kennis gedeeld en genetwerkt. De aftrap werd gedaan door de nieuwe wethouder sport: Nico Bults.

De organisatie, weer in handen van Rowan Huijgen en Leon van der Wilk, had weer mooie sportgasten geregeld, uiteraard met een Barendrechtse connectie.

Sportcafé

Albert Stuivenberg vertelde over zijn ervaringen als assistent trainer bij Manchester United onder Louis van Gaal en over zijn periode bij Feyenoord en Oranje. Momenteel is hij assistent Trainer bij Wales onder Ryan Giggs.

Daarna kwam oud TVB lid Chayenne Ewijk aan het woord over haar mooie tenniscarrière. In 2017 werd ze Nederlands kampioen tennis, terwijl ze eerder ook deel uitmaakte van het Nederlands Fed cup team. De ervaringen om op te klimmen in de tennisjungle boeiden de bestuurders.

Ook kwam Lianne den Haan aan het woord over de mate waarin het belang van sportpsychologie wordt onderschat. Zij is hierin afgestudeerd en had goede tips voor de bestuurders.

In de workshops werd ingegaan over de effecten van de AVG en ging het over de mogelijkheden om het sportgala te verbeteren in Barendrecht.

Sportquiz en eretroffe

Tenslotte was er de sportquiz van Rowan en Leon. De sportcafé wisseltrofee werd gewonnen door Willem Booij. Oud wethouder Lennart van der Linden werd bedankt voor zijn bijdrage aan het sportcafé en kreeg de sportcafé eretrofee uitgereikt. De organisatie eindigde de avond met de toezegging over een half jaar de 9e editie te organiseren.

Fotografie: Paul van den BroekBekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen« | »