JOTA-toren van scouting Barendrecht legt contact met Mexico

BARENDRECHT – In het weekend van 16-17 oktober neemt Scouting Beelaerts van Blokland uit Barendrecht wederom deel aan de JOTA/JOTI.  Gedurende het weekend leggen duizenden scouts via radio- en internetverbindingen contact met honderdduizenden andere Scouts in binnen- en buitenland, en zetten zo spreekwoordelijk ‘een boom op’. Wereldwijd nemen zo’n half miljoen Scouts in ruim honderd landen deel aan het evenement.

De JOTA/JOTI in Nederland gaat van start in de nacht van vrijdag 16 oktober op zaterdag 17 oktober om 22.00 uur en de eerste avond zullen de oudere jeugdleden tot diep in de nacht gaan zenden. Voor de Jamboree On The Air staan bij de Beelaerts anten­nes opge­steld, op een zelf gebouwde toren van 20 meter hoogte.

Kom vooral kijken!

Belangstellenden zijn tijdens op zaterdag 17 oktober hartelijk welkom bij Scouting Beelaerts van Blokland om een kijkje te komen nemen. Zo kunt u kennis maken met de diversiteit van het scoutingspel, en wellicht zelf ook een verbinding leggen.

Wereldwijde vriendschappen

Even babbelen met een scout uit Japan of Chili is voor een tienjarige scout in Nederland een ‘ver-van-mijn-bed-show’. Dit verandert tijdens de JOTA-JOTI. Hét communicatie-evenement van Scouting zorgt ervoor dat het leggen van contacten met scouts uit andere werelddelen opeens heel eenvoudig en leuk is. Via de zenders van ruim 900 officiële radioamateurs en het internet leggen ze contacten met scouts wereldwijd. Net als bij een Wereld Jamboree, een fysieke bijeenkomst van scouts uit heel de wereld, is het doel van de JOTA-JOTI, via communicatie kennis uit te wisselen over de verschillende facetten van het Scoutingspel. Zo ontstaan nieuwe ideeën en vriendschappen en bouwen scouts een internationaal netwerk op. Het Nederlandse thema van dit jaar is ‘zet eens een boom op’, en nodigt scouts uit om ‘s nachts verbindingen te leggen met andere tijdzones.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen« | »