Jeugdteam GVB (Barendrecht) grijpt net naast de prijzen op NK teams in Amsterdam

BARENDRECHT – In het weekend van 22 en 23 november 2014 vond het NK teams voor turnen dames plaats in Amsterdam. Tijdens de plaatsingswedstrijden op 1 en 2 november wisten twee teams van GV Barendrecht zich te plaatsen voor deze Nederlandse Kampioenschappen.

Turnen is een individuele sport, vandaar dat deze teamwedstrijden extra leuk zijn. De turnsters turnen nu niet tegen, maar mét elkaar.

Achterstand

Op zaterdag 22 november in de eerste ronde kwam het pupillen 1 N2-team in actie. Het team bestaande uit Kristel van der Beek, Tessa Kleefkens, Louisa-Britt Lewis en Lindsay Lopes begon op de balk, helaas werden hier teveel fouten gemaakt. Het team liep een grote achterstand op qua punten, deze wisten zij niet meer in te halen. Wel scoorden zij mooie punten op het toestel sprong.  Voor deze jonge turnsters was het al knap dat zij hier stonden, tussen sommige teams welke al een jaar deze oefenstof hebben geturnd. Zij behaalde een 8e plaats van Nederland.

4e plaats

Op zondag 23 november kwam het team Jeugd N3 in actie, bestaande uit Romy Fonville, Eva Blom, Jill Lewis en Annabel Gerlach. Zij maakten een goede start op de brug, hier werden mooie punten bij elkaar geturnd. Op de balk turnde Eva een prachtige oefening, het tweede hoogste cijfer van de wedstrijd. Ook vloer en sprong ging bij allemaal naar behoren. Het was lange tijd spannend, maar tijdens het NK gaat het om de kleinste slordigheden en gestrekte tenen. Helaas greep het team net naast de prijzen en werd mooi 4e van Nederland. Een knappe prestatie als eerstejaars jeugdturnsters in dit sterke deelnemersveld!

Jubileum toernooi GVB

Op 13 en 14 december 2014 organiseert GV Barendrecht een jubileum toernooi in het kader van het 60-jarig bestaan van de vereniging in sporthal de Enk in Rotterdam. Op zaterdag een wedstrijd turnen dames van 1e t/m 4e divisie, op zondag springen en ritmische gymnastiek.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »