Stijn Ouwenspakt pakt titel kampioen BMX West

BARENDRECHT – Afgelopen zondag (12 oktober) werd de laatste en finale wedstrijd van de BMX West Competite in Oud-Beijerland gereden. Voor de Barendrechtse wedstrijdrijders is dit bijna een thuisbaan en alle rijders hebben vol overtuiging deze finale gereden.

Kampioen BMX West

In de categorie Boys 9 heeft Stijn Ouwens, na Zuid Hollands Kampioen eerder dit jaar, ook de titel kampioen BMX West mogen ontvangen. Met sterke ritten, waarin hij met mooie sprongen en grote voorsprong alleen maar als eerste over de finish kwam, heeft hij in deze finale duidelijk laten zien wie de ware kampioen is. Stijn heeft een prachtig seizoen achter de rug met ook nog eens uitstekende prestaties tijdens het Nederlands – en Wereld kampioenschap.

Niet minder knap zijn de tweede en zilveren plaatsen van Nova de Roos en Boyd Visser. Ook zij kunnen terug blikken op een geweldig seizoen. Nova mag zich zelfs het beste meisjes in haar leeftijdscategorie noemen.

Geslaagd seizoen

Fiets Cross Club Barendrecht kan terugkijken op een geslaagd seizoen, waar veel rijders stabiele wedstrijden en anderen zelfs progressie in hun resultaten hebben kunnen laten zien. Voor een aantal rijders was dit hun eerste volledige wedstrijdseizoen. Kevin, Tycho, Thijs en Niels hebben veel ervaring opgedaan op alle verschillende banen en deze jonge rijders staan hun mannetje tijdens de wedstrijden.

In het verenigingsklassement is FCCB geëindigd op een mooie 6e plek. Met veel nieuwe wedstrijdrijders is dit een uitstekend resultaat.

Meer informatie over de BMX sport kunt u vinden op fccbarendrecht.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »